Wat doet een waterpomp?

Een zelfaanzuigende pomp (beregeningspomp / hydrofoorpomp) is voorzien van een aanzuigkant en een afvoerkant

De aanzuigkant wordt bij voorkeur gemaakt met een PVC leiding naar de aanzuigleiding, deze dient in de waterbron te worden gehangen. De zelfaanzuigende pomp pompt dan het water uit de waterbron(puls).

Aan de afvoerzijde wordt meestal een groepsverdeling gemaakt welke het water daarna vervoert door het leidingwerk wat aangelegd is door uw tuin.

 

U kunt u ook kiezen voor een bronpomp. Een bronpomp hangt in de grondwaterbron en zuigt op deze wijze het water naar de bovengrondse groepsverdeling. 

Een bronpomp heeft vaak meer opbrengst, is geluidsstil en heeft als voordeel dat deze in de winter niet afgetapt hoeft te worden.

 

 

DAB is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste spelers op de markt voor beheer en verplaatsing van onze kostbaarste grondstof: water.

DAB levert technische oplossingen om de betrouwbaarheid en efficiëntie te waarborgen en het energieverbruik in woon- en bedrijfsgebouwen, agrarische industrie en irrigatietoepassingen te optimaliseren.

DAB plaatst mensen in het hart van alle activiteiten, strategieën en ontwikkelingsplannen.

Daarom betekent innovatie voor DAB het continu bepalen van eenvoudiger installatie-, gebruiks- en onderhoudsoplossingen voor haar producten.

bron: www.dabpumps.nl